Начин на приготвяне
Разбийте меда с яйцата, захарта и солта. Добавете сока от портокала и коричките. Изсипете останалите сухи съставки и разбъркайте до еднородност
Изсипете сместа в тавичка с незелепващо дъно /диаметър 20 см/. Изпечете блата в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Охладете блата и го разрежете хоризонтално през средата до получаването на два блата.
Сиропирайте блатовете със захарен сироп.
Разбийте сладкарската сметаната с помощна на миксер. След като се сгъсти, прибавете размекнатото крема сирене и заквасената сметана. Добавете и парченца портокал. Разбъркайте до еднородност.
Намажете блатовете с крем, сглобете медената торта и я оформете.
Разтопете бялата Нутела на водна баня и покрийте тортата. Гарнирайте с шоколадови перли и топчета, захарни рози.
Стените облепете със стърготини от печено бутертесто.
Охладете тортата за 3-4 часа преди поднасяне.
Медената торта със сметана и шоколад е готова.
Коментари