Начин на приготвяне
Желатинът се накисва в малко студена вода, след което се разтопява на водна баня.
Почистените и измити ягоди се смилат в блендер на пюре. Изварата се разбива с пудрата захар, сметаната се разбива отделно на гъста пяна.
Изварата, сметаната и ягодовото пюре се смесват. Добавя се леко охладеният желатин. Сместа се ароматизира с ваниловата есенция, разбърква се добре и се насипва във формички, изплакнати със студена вода.
Оставя се да престои 3 часа в хладилника, за да се стегне. Почистените ягоди за соса се разбиват в блендер заедно с розовия сироп и коняка, докато се изгладят.
Преди поднасянето кремът се обръща в десертни чинийки, залива се със соса и се украсява със свежи розови листенца.