Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Млечен мус с ягоди и джинджифил

Млечен мус с ягоди и джинджифил

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Млечен мус с ягоди и джинджифил1 / 2
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г пресни
  • мартини - 4 с.л.
  • маточина - 10 листенца прясна
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • джинджифил - 70 г пресен корен
  • куркума - 1/4 ч л
  • захар - 4 с.л. кристална
  • желатин - 4 с.л.
  • сметана - и портокалови резени за укрса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага да заври заедно с обеления, ситно настърган джинджифил, куркумата и кристалната захар. Добавя се желатинът, разбърква се и сместа се сваля от огъня.

Покрива се с капак, оставя се да престои 15 минути, прецежда се и се налива в стъклени чаши или формички. Оставя се в хладилника за няколко часа, за да се стегне.

Почистените, измити и подсушени ягоди се смесват с пудрата захар, листенцата маточина и мартинито.

Непосредствено преди поднасянето млечният мус се обръща в десертни чинийки, гарнира се с ягодите и се украсява с малко разбита сметана и резенчета портокал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: