Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета по мамина рецепта

Картофени кюфтета по мамина рецепта

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • сол
  • магданоз
  • лук - може и пресен
  • масло - около 20 - 30 г краве
  • олио - за изпържването
  • за панировка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. Намачкват се още докато са топли и са слагат яйцата и маслото. За да не се пресекат яйцата от топлите картофи, трябва да са извадени от хладилника поне 20 мин. преди използването им.

Магданозът и лукът се режат на много ситно и се добавят към картофеното тесто. Поръсва се със сол на вкус.

С лъжичка се взема по малко от тестото и се овалва в брашно, а след това в разбитите яйца. Пържи се в много загрято олио.

След като са готови, се поставят върху домакинска хартия за 5 мин.

Картофените кюфтенца се сервират с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвайте в панировката да разделите белтъците и жълтъците. Жълтълка да се ползва заедно с галетата/ брашното и най- отгоре да се овалват в белтък на сняг. Това помага да са стегнати и да не се разпадат.
04.03.2016 22:52
1
Покажи всички подкоментари