Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета по овчарски

Картофени кюфтета по овчарски

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Картофени кюфтета по овчарски
Снимка: Кирилова452
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • картофи - 600 г
  • пилешко месо - 250 г
  • олио
  • галета
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват.

За тези картофени кюфтета по овчарски с ръчен пасатор се намачкват със сиренето, настъргания кашкавал, две яйца, магданоз, сол и черен пипер.

Сместа се оставя в хладилника да стегне.

През това време пилешкото месо се сварява и накъсва на дребно.

Щом се охлади, се добавя към сместа за картофените кюфтета и се оформят апетитните кюфтета.

Всяко кюфте се овалва в брашно, яйце, галета и се пържи в горещо олио.

По желание овчарските кюфтета може да се сервират с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: