Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета по чепеларски

Картофени кюфтета по чепеларски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
33 мин.
Порции
12-15 бр.
"Ето още една традиционна българска рецепта, която да добавите в тефтера с любимите си"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • олио - 200 мл
  • лук - 100 г кромид
  • прясно мляко - 250 г
  • брашно - 100 г
  • бульон - 1 кубче по избор
  • яйца - 3 броя
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/3 връзка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените вече картофи обелете и ги намачкайте или прекарайте през преса. Добавете наситнения кромид, яйцата, прясното мляко, натрошеното кубче бульон, малко сол при нужда и черния пипер на вкус.

Добре объркайте сместа и оставете за 15 минути в хладилника. След това загрейте мазнина в тиган. оформяйте средно големи кюфтета, овалвайте ги в брашно и ги изпържете от двете страни.

Поднесете картофените кюфтета по чепеларски със сос от кисело мляко и пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
43
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мерито
Мерито
Щом е от ЧЕПЕЛАРЕ значи е Супер!!!
05.08.2013 09:57
3