Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Родопски качамак в глинено гювече

Родопски качамак в глинено гювече

Родопски качамак в глинено гювече
Снимка: Веселина Константинова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Време е за едно леко, много вкусно и чисто българско ястие от Родопите"

Необходими Продукти

  • корнфлейкс - 300 г царевичен
  • вода - 1 л
  • сол
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 2 - 3 с.л. от консерва
  • масло - 50 г
  • олио - 30 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври. Изсипете царевичният флейкс и бъркайте, докато набъбне и се сгъсти. Овкусете със сол и отново разбъркайте около 2-3 мин.

Разпределете готовата смес в глинени гювечета /3 бр./

В отделен съд разтопете маслото, добавете олиото, ситно нарязания чесън, люта чушка и червения пипер.

Разпределете мазнината по гювечетата, добавете настъргано сирене и кашкавал, гъби и запечете около 10 мин.

Гарнирайте качамака с магданоз.

Родопският качамак в глинено гювече е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Не съм правила качамак с гъби,благодаря за идеята,ще я пробвам
05.03.2016 10:57
2
3
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! Получи се страхотно! Щом успях да накарам съпруга си да яде качамак - струва си да опитате!
04.03.2016 12:42
2
1
цветослава киркова
цветослава киркова
Отново страхотна рецепта !
04.03.2016 12:27
1
1
Renkata
Renkata
Весе много изкушаваш с този качамак, ха ха
04.03.2016 12:26
1
1