Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Огретен в гювечета за 40 минути

Огретен в гювечета за 40 минути

Огретен в гювечета за 40 минути
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Тъй като много обичаме гювечетата, не се сдържахме да не споделим с вас тези бързи и много вкусни гювечета огретенчета"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • прясно мляко - 1 чаена чаша не пълна
  • масло
  • сирене - 50 г.
  • нишесте - 1 чаена лъжичка натурално
  • куркума
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме, нарязваме на колелца и сваряваме, като внимаваме да се се възварят. Готовите картофи отцеждаме от водата.

Половината от картофите подреждаме в намазано с мазнина гювече. Върху тях натрошаваме сирене и отгоре слагаме другите варени картофи. Заливаме с разбити 1 яйце с 1 чаена лъжичка натурално нишесте, прясно мляко, сол, куркума на вкус.

Отгоре слагаме парче краве масло и ръсваме чубрица.

Запичаме гювечето с огретена във фурна на 200 градуса до готовност, за приблизително 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Браво!Много вкусно,но аз нали съм си месарка добавям парченца колбас
05.03.2016 10:15
1