Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло за 6 минути с белтъчна глазура и орехи

Руло за 6 минути с белтъчна глазура и орехи

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Руло за 6 минути с белтъчна глазура и орехи
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
10
"Ще се справите ли с предизвикателството - да приготвим вкусно руло само за 6 минути"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • захар - 100 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 3 бр.
  • За глазурата
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
  • орехи - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със сол, захарта, бакпулвера и се добавят яйцата. Разбиват се с миксер много добре и получената смес се сипва в тава с хартия за печене.

Пече се на предварително загрята фурна на 200 градуса за 6 минути.

Намазва се със сладко от ягоди или по избор и се увива с помощта на хартията, още докато е топло.

Глазурата се подготвя като: Белтъкът се разбива на пяна. Добавя се лимоновият сок и пудрата захар, която се добавя лъжица по лъжица. Получава се смес като гъста паста. С нея се намазва увитото вече руло.

Орехите се разбиват на блендер и цялото сладко руло се поръсва с тях.

Рулото за 6 минути с белтъчна глазура и орехи е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Моля! :-)
19.06.2018 10:20
1
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Благодаря! Да ви е сладко :)
19.06.2018 09:52
1
Яница Николова
Яница Николова
Супер!
18.06.2018 06:22
1