Бистра чорба от пресни гъби

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435797
05/03/2016
"Пресни гъби сме набрали и чорбица ще си спретнем, а на вас тайната рецепта ще издадем "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо619
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - пресни, 300 гр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • тиква цигулка - 100 - 200 г., (или друга)
  • целина - 1 резен
  • краве масло - 3 с.л.
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите. Измиваме, заливаме с вряща вода и варим половин час.

В маслото задушаваме нарязаните моркови, целина и лук. Прибавяме ги към кипящия гъбен бульон. Добавяме и картофите - обелени и нарязани на кубчета и 2-3 супени лъжици ориз, черен пипер на вкус.

Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме белена и нарязана на кубчета тиква. Посоляваме на вкус.

Варим чорбата до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар