Шоколадова торта с червени рози

NEVINEVIПомощник Готвач1624983
08/03/2016
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За блата
  • масло - 250 г краве
  • захар - 200 г
  • кафява захар - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 300 г
  • какао - 40 г
  • бакпулвер - 15 г
  • За сиропа
  • вода - 200 мл
  • захар - 50 г
  • инстантно кафе - 1 с.л.
  • кондензирано мляко - 50 г
  • За крема
  • сметана - 400 мл сладка
  • натурален шоколад - 100 г
  • За украса
  • сметана - 500 мл сладка
  • кондензирано мляко - 200 г
  • бял шоколад - 100г
  • червена боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте с миксер мекото масло с двата вида захар на крем. При непрекъснато разбиване прибавяйте яйцата едно по едно. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото.

Смесете ги с маслената смес, като сипвате на части и разбърквате с шпатула. Сипете сместа във форма за торта с подвижно дъно и диаметър 24 см, застлана с хартия за печене.

Печете на предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност. Готово е, когато забиете шишче в блата и го извадите сухо. Извадете изпечения блат от формата и оставете да се охлади леко. Срежете блата на три платки и ги оставете да се охладят напълно. За сиропа загрейте водата и захарта, щом захарта се стопи махнете от котлона.

Прибавете кафето и кондензирано мляко и оставете да изстине напълно. За крема разбийте сметана и прибавете разтопения шоколад. Разбивайте до еднородна смес. За украсата разбийте сметаната и кондензираното мляко на крем. Разделете на четири части.

Едната оставете бяла, а другите оцветете в три нюанса на червено. Сглобете тортата във формата, в която изпекохте блата. Редувайте блат, сироп, шоколадов крем и завършете с блат.

Приберете в хладилник за 30 минути. Извадете от формата като прокарате нож по ръба и тогава отворете формата. Намажете с белия крем навсякъде, после направете рози на три реда, като почнете от най тъмния нюанс на червеното. Отгоре направете стружки от белия шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Много е красива но коя боя използвате на прах или течна, защото пишете червена боя а те са с много приятен лилав цвят.
0
0
Гергана  Георгиева
Каква красота!Да не ти се иска да я разрежеш!
0
0