Торта с палачинки и орехи

09/03/2016
"Свежа палачинкова торта, която всеки лесно може да приготви "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 340
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се палачинките. В купа смесваме прясното мляко, яйцата, захарта, солта. Разбива се с миксер и прибавяме брашното. Гъстотата определяте вие, трябва да е като боза.

Като се изпържи първата палачинка ще видите дали е нужно да се добави още малко брашно или ако е гъсто да се разреди. В загрят тиган, намаслен с олио, сипваме по един черпак и пържим от двете страни.

Приготвя се и кремът. Загряваме прясно мляко със захар, добавяме разбити жълтъци, брашното и се бърка докато сгъсти.

Накрая добавяме маслото и шоколада. Разбърква се на гладка смес. В тортена форма с ринг се нарежда палачинка, отгоре се намазва с малко крем и така се нареждат една върху друга, завършва се с крем.

Отгоре се поръсва със смлени орехови ядки и кръгчета банан. Оставя се за 12 часа в хладилника да стегне. Изважда се, сваляме ринга, нарязва се и сервираме!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valeriq Tomanova
Valeriq Tomanova
11.07.2019 14:54
Вие правили ли сте някога палачинки, как на доза с 3 яйца и 500 мл. ще сложите само една чаена чаша брашно?
0
0