Шоколадова торта с палачинки

ВикторияВиктория
Новак
2194
Шоколадова торта с палачинки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Торта с две от най-любимите ни неща на света - шоколад и палачинки"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 8 с.л.
  • прясно мляко - ½ л студено
  • орехи - смлени + лешници или бадеми
  • течен шоколад
  • шоколад - черен шоколад, за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата и ги разбийте с 8 с.л. брашно. Добавете прясното мляко при непрекъснато разбиване. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте внимателно с останалата смес.

Загрявайте по няколко капки мазнина в тиган и изпържете палачинките. Готовите палачинки се мажат с тънък филм течен шоколад и се слепват една с друга като торта. От време на време поръсвайте по малко от смлените ядки.

Намажете цялата торта с разтопен течен шоколад и охладете, преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: