Начин на приготвяне
Приготвят се палачинките. В купа смесваме прясното мляко, яйцата, захарта, солта. Разбива се с миксер и прибавяме брашното. Гъстотата определяте вие, трябва да е като боза.
Като се изпържи първата палачинка ще видите дали е нужно да се добави още малко брашно или ако е гъсто да се разреди. В загрят тиган, намаслен с олио, сипваме по един черпак и пържим от двете страни.
Приготвя се и кремът. Загряваме прясно мляко със захар, добавяме разбити жълтъци, брашното и се бърка докато сгъсти.
Накрая добавяме маслото и шоколада. Разбърква се на гладка смес. В тортена форма с ринг се нарежда палачинка, отгоре се намазва с малко крем и така се нареждат една върху друга, завършва се с крем.
Отгоре се поръсва със смлени орехови ядки и кръгчета банан. Оставя се за 12 часа в хладилника да стегне.
Изважда се, сваляме ринга, нарязваме палачинковата торта и сервираме!
Коментари