Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постна гозба от картофи и праз

Постна гозба от картофи и праз

Постна гозба от картофи и праз
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • праз - 3 стръка
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - няколко стръка, пресен
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно праза и лука. Задушаваме в три супени лъжици олио и малко вода.

Като останат на мазнина, ръсваме брашното и пържим до златисто. Наливаме вода - 2 или 3 чаени чаши и прибавяме измити и нарязани на кубчета картофи.

Посоляваме на вкус. Варим ястието до омекване на картофите и сгъстяване. Преди да дръпнем от котлона, подправяме с черен пипер на вкус.

При необходимост по време на готвене, можем да долеем топла вода или пък да сгъстим ястието с размито в малко вода брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: