Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постна яхния с туршия

Постна яхния с туршия

Постна яхния с туршия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • туршия - 1 купичка моркови, зелени домати, чушки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - или чубрица
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изважда се в купа туршия и оставяме да се отцеди.

Морковите, ако са големи кръгчета, се срязват на две, зелените домати на резенчета, чушките на ленти. Загрява се олио и запържваме лук докато омекне.

Добавят се нарязаните зеленчуци от туршия, разбърква се и прибавяме червения пипер. Отново се разбърква и наливаме вода да покрие продуктите. Поръсваме с щипка-две черен пипер и мащерка.

Оставя се на умерен огън да поври докато малко омекнат зеленчуците, но дори и леко да хрупат не е фатално.

Брашното се размива с малко вода на кашичка, сипваме на тънка струя и бъркаме докато сгъсти.

Вие си определете яхнията с каква гъстота ще е.

След минута-две е готово и снемаме от котлона. Постната яхния с туршия е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: