Начин на приготвяне
Изважда се в купа туршия и оставяме да се отцеди.
Морковите, ако са големи кръгчета, се срязват на две, зелените домати на резенчета, чушките на ленти. Загрява се олио и запържваме лук докато омекне.
Добавят се нарязаните зеленчуци от туршия, разбърква се и прибавяме червения пипер. Отново се разбърква и наливаме вода да покрие продуктите. Поръсваме с щипка-две черен пипер и мащерка.
Оставя се на умерен огън да поври докато малко омекнат зеленчуците, но дори и леко да хрупат не е фатално.
Брашното се размива с малко вода на кашичка, сипваме на тънка струя и бъркаме докато сгъсти.
Вие си определете яхнията с каква гъстота ще е.
След минута-две е готово и снемаме от котлона. Постната яхния с туршия е много вкусна.