Начин на приготвяне
Взимаме 2-3 средно едри скумрии (рецептата също така може да се изпълни и с пъстърва), почистваме ги, ако не са изчистени предварително в магазина.
Всяка скумрия се поставя върху лист алуминиево фолио, достатъчно голямо, за да може след това да се завие всяка риба поотделно в отделен лист, без да могат соковете и да изтекат.
Така поставените риби се пълнят по дължина с 3-4 резенчета лимон, 2 разполовени скилидки чесън, половин клонче розмарин, щипка риган и щипка сол.
След като сме ги напълнили, заливаме със зехтин рибата отвътре и отвън и внимателно ги завиваме поотделно. Така опакованите скумрии поставяме в тава и печем около 45 минути на 220 градуса във фурната.
След като са готови, отвиваме от фолиото и готово. Рецептата си пасва идеално с картофена салата. Бон апетит!