Круши от ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Круши от ориз2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Гостите ви дълго ще говорят за този разкошен и много ефектен ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • шоколад - за дръжки
  • масло - 1 с.л.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подслаждаме млякото със захарта и в него сваряваме ориза до гъста каша.

Добавяме маслото, ванилията и лимоновата кора и разбъркваме добре.

От получената смес правим топчета и ги оформяме като круши. Овалваме ги в разбитите жълтъци и галета.

Пържим ги във вряща мазнина до златисто кафяво.

Нареждаме ги в чиния и ги набождаме с резенчета шоколад като дръжки на круши. Сервираме със сироп или мляко с шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: