Торта без захар и брашно

11/03/2016
"Малко по-различна торта - без глутен, брашно и захар, но за сметка на това много вкусна, кремообразна и разбира се - здравословна!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 409
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете фурмите. Отделете жълтъците от белтъците. В пасатор или блендер сложете фурмите, жълтъците, орехите, какаото и ванилията.

Пасирайте докато фурмите и орехите да станат на малки парченца, не ги пасирайте до гладък крем. В купа разбийте белтъците на сняг и към тях добавете сместа с фурмите.

Разбъркайте внимателно, опитайте се да запазите въздуха в сместа. Готовата смес сипете в тава за печене, аз използвах с ринг с диаметър 25 см. В предварително загрята фурна изпечете на 180градуса за около 20-25 минути.

За крема

В пасатор сложете фурмите, млякото и какаото. Пасирайте до получаване на гладък крем, и намажете тортата. По желание можете да поръсите с какао. Приятно готвене!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Станка Желева
Получи се чудесно! Благодаря!
0
0
Ivo
Ivo
06.06.2016 16:37
Добра идея !!!
0
0