Начин на приготвяне
Почистената от кората тиква нарязваме на парчета и слагаме да се вари в 1 литър вода (за 15-20 минути).
Когато се свари, изваждаме от водата (запазваме водата от варенето). Намачкваме тиквата с вилица на пюре.
Прибавяме към пюрираната тиква 6 супени лъжици захар или повече на вкус. В отделен съд размиваме смесени три супени лъжици грис и канела с 1/2 чаена чаша вода или отвара от варенето на тиквата.
В тенджерка или касерола слагаме да заври пюрето от тиква с 1 чаена чаша вода от варене на тиквата. Наливаме гриса и с непрекъснато разбъркване сваряваме за приблизително 10-15 минути, или докато кремът се сгъсти.
Готовия крем, сипваме в купички и охлаждаме. Поднасяме гарниран с лъжичка сладко и орехова ядка.
Коментари