Шоколадов веган крем

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Шоколадов веган крем
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Уникален шоколадов веган крем - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • нахут - водата от консерва (около 120 мл)
  • черен шоколад - 1 бр.
  • ванилова есенция - 1 ампула
  • пудра захар - към 3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтапя на водна баня.

След това се сваля от котлона, разбърква се с ванилията и се оставя настрани да поизстине.

Докато изстива, водата от консервата нахут (или същото количество от домашно сварен нахут) се изсипва в купа и се разбива с миксера, също както се разбиват белтъци на сняг.

Когато течността добие вид на разбити на сняг белтъци, се прибавя солта и пудрата захар и се разбърква още малко, докато се смеси добре.

След като е поизстинал шоколадът, по 1 лъжица се добавя от него и се разбърква съвсем внимателно само с лъжица или шпатула, и така малко по малко, докато се прибави всичкият шоколад.

Вкусният шоколадов крем се разпределя в купички и се оставя в хладилника да стегне добре.

Отгоре се получава съвсем крехка коричка, а вътре остава пухкав лек шоколадов веган крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: