Начин на приготвяне
Шоколадът се разтапя на водна баня.
След това се сваля от котлона, разбърква се с ванилията и се оставя настрани да поизстине.
Докато изстива, водата от консервата нахут (или същото количество от домашно сварен нахут) се изсипва в купа и се разбива с миксера, също както се разбиват белтъци на сняг.
Когато течността добие вид на разбити на сняг белтъци, се прибавя солта и пудрата захар и се разбърква още малко, докато се смеси добре.
След като е поизстинал шоколадът, по 1 лъжица се добавя от него и се разбърква съвсем внимателно само с лъжица или шпатула, и така малко по малко, докато се прибави всичкият шоколад.
Вкусният шоколадов крем се разпределя в купички и се оставя в хладилника да стегне добре.
Отгоре се получава съвсем крехка коричка, а вътре остава пухкав лек шоколадов веган крем.