Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Картофена яхния с пилешко месце

Картофена яхния с пилешко месце

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Картофена яхния с пилешко месце
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.( не много големи)
  • картофи - 1 - 1.5 кг.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр. пресен
  • олио
  • сол
  • магданоз
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват, режат се на 4-6 (в зависимост от големината) и се оставят в дълбока купа със студена вода, за да не почернеят, докато приготвим останалите съставки.

Бутчетата разделяме на две, морковите и лукът се почистват, доматът се обелва и всичко се нарязва на ситно.

В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие сипваме 4-5 с.л. олио и слагаме бутчетата да се пържат (10-15 мин.), като често ги обръщаме да се изпържат от всички страни.

След като бутчетата са готови, сипваме при тях морковите и лука, задушаваме за още 4-5 мин., като често разбъркваме.

След това сипваме домата, щипка черен пипер, червен пипер, магданоз, сол и един дафинов лист. Разбъркваме и след още 1 мин. прибавяме картофите (първо ги прецеждаме).

Разбъркваме още няколко пъти (1-2 мин.) и заливаме с гореща вода, колкото да покрие картофите. Разбъркваме и оставяме да ври на тих огън 15-20 мин. или докато картофите се сварят напълно.

След като е готово, дафиновият лист се изважда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: