Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Картофена яхния с обезкостено пилешко

Картофена яхния с обезкостено пилешко

редакция:
Картофена яхния с обезкостено пилешко
Снимка: Кристина Александрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Най-мразим месо с кости... и по този повод картофената яхния е приготвена с обезкостено пилешко."

Необходими Продукти

  • горни бутчета - 4 бр.
  • картофи - 8 едри
  • моркови - 1 голям
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. с връх
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1ч.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • копър - 1 ч.л. накълцан пресен
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам и обезкостявам бутчетата, нарязвам зеленчуците на дребно и в тенджера задушавам с мазнина за 1-2 мин.

Прибавям пилето и картофите на полумесеци, слагам подправките (без пресния магданоз и копър), доматеното пюре, хубаво разбърквам и след това наливам прецедения бульон, в който се вариха бутчетата.

Когато заври, намалям огъня и оставям вкусната картофена яхния да покъкри за около 30 мин.

Когато е готова, поръсвам картофената яхния с обезкостено пилешко с пресните подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: