Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запечени на фурна картофи с лапад

Запечени на фурна картофи с лапад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Запечени на фурна картофи с лапад1 / 2
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лапад - 1 кг
  • сирене - 150 г натрошено
  • зелен лук - 2 стръка
  • масло - 100 г
  • яйца - 3 бр
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • домати - 1 ч.ч., от консерва
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и нарязваме на кръгчета. Посоляваме и слагаме в намазани с олио тавичка.

Наливаме малко вода и слагаме малко краве масло - няколко парченца. Запичаме картофите във фурна до полуомекване. През това време почистваме лапада и бланшираме.

Отцеждаме от водата и задушаваме заедно с нарязан зелен лук с масло. Разпределяме върху картофите, поръсваме с натрошено сирене, и отгоре слагаме домати от консерва, нарязан магданоз, сол на вкус и черен пипер.

Наливаме още малко вода и връщаме във фурната да се запече до готовност. Изпечените зеленчуци заливаме с разбити яйца и кисело мляко и допичаме до зачервяване на заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: