Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с лапад на фурна

Макарони с лапад на фурна

Макарони с лапад на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Икономична рецепта, която ще остави всички вкъщи сити и доволни"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • лапад - 200 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 50 г
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се варят за 10 минути във вряща, подсолена вода в малко по-голямо количество от указанието. Малко преди края се прибавя почистен и нарязан лапад, за да се попари.

В загрято олио се задушава ситно нарязана глава лук. Поръсва се със сол и черен пипер. Сварените макарони и лапада се отцеждат и сипват в тавичка.

Отгоре се натрошава сиренето и сипваме задушения лук и добре се разбърква. Отново се поръсва с малко сол и черен пипер. Разбиват се яйцата, киселото мляко и брашното.

Заливаме макароните и заравняваме сместа. Печем в загрята фурна 180 градуса за 15 минути. Изважда се тавата, поръсваме настърган кашкавал и се връща във фурната за 10 минути, да се зачерви.

Изважда се и се нарязва като торта, сервираме топло. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Георгиева
Мария Георгиева
Интересно предложение и точно за сезона.
26.03.2016 20:55