Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Домашна торта с шоколадова поръска

Домашна торта с шоколадова поръска

mariqmariq
Новак
2515317
Домашна торта с шоколадова поръска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За крема
  • мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • масло - 50 г
  • шоколад - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Разбираме яйцата със захарта до побеляване. Пресяваме брашното и към него прибавяме бакпулвера. Печем в предварително загрята фурна в кръгла тава до зачервяване.

За крема:

В дълбока купа разбиваме яйцата и 100 мл от млякото, слагаме и брашното, разбиваме до получаване на хомогенна смес.

Останалото мляко го слагаме на котлона, след като заври, прибавяме захарта.

След като млякото е готово и захарта се е разтопила, го отделяме от котлона и на бавни струйки прибавяме яйчена смес. Връщаме го на котлона, като постоянно бъркаме до сгъстяване на крема. Сваляме готовия крем от котлона, прибавяме маслото и разбъркваме до стопяването му.

Във форма за торта разрязваме блата на две и първата част поливаме със сладка вода и ванилия. Слагаме половината от крема, поставяме втората част от блата и него поливаме пак със сладка вода, ванилия и останалата част от крема. Накрая поръсваме с настъргания шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: