Начин на приготвяне
Изберете ребърца от младо агне с повече месце и мазнина по тях, за да бъдат сочни.
Сварете ги за час и половина на умерен огън във подсолена вода със зърната черен пипер.
Попарете копривата във вряща вода за 1-2 минути след това я накълцайте като използвате само листата и връхчетата.
Лука нарежете и запържете в олиото докато омекне. Сложете копривата, а след минута и скълцания джоджен и магданоза.
Посолете, сложете черния пипер, чубрицата, зеленчуковата подправка и накрая ориза - предварително измит от нишестето.
Бъркайте две минути да се запържи и стане кристален.
Прецедете си бульона и отмерете количество в пропорция подходяща за сорта ориз, който използвате (вижте указанията на пакета).
В тава сипете зелениите с ориз, сложете агнешките ребра на цели парчета или нарязани и залейте с бульона. Поръсете само месото с малко червен пипер отгоре.
Печете агнешкото в загрята на 200 градуса до поемане на течността и приятен загар.
Добър апетит!
Агнешките ребра с коприва и ориз на фурна са готови.