Бадемови сухарчета

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Бадемови сухарчета1 / 2
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пудра захар - 170 г
  • масло - 80 г топено краве
  • вода - 2 с.л. студена
  • яйца - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. счукан
  • сода бикарбонат - на върха на ножа
  • брашно - 300 г
  • бадеми - 100 г обелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме маслото и захарта до побеляване, след което прибавяме яйцето, водата, карамфила, канелата, бадемите и накрая брашното със содата.

Получената смес разделяме на три части, от които правим малки франзелки, които оставяме 24 часа в хладилника.

След като престоят, ги вадим и ги режем на филийки с дебелина 1 см и ги редим в предварително намаслена тава.

Щом сме готови, ги слагаме да ги печем до зачервяване на 160-180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: