Карамелизирани ябълкови близалки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
975
1k
2
14/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо776
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • пръчици за близалки - 10 бр.
  • формичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на филийки с дебелина около половин сантиметър, след което с помощта на формичката ги изрязваме.

В готовите ябълкови цветчета бодваме по една от пръчиците за близалки (може и клечки за зъби).

В съд с незалепващо покритие слагаме да се карамелизира захарта, като котлонът не трябва да е прекалено силен, за да не прегаря, периодично разбъркваме.

След като се е разтопила захарта, вземаме една по една пръчиците с ябълкови цветчета и потапяме първо от едната страна, след това от другата в захарта, след което ги поставяме върху хартията за печене да се втвърдят. И така правим и с останалите пръчици.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар