Начин на приготвяне
Работи се с миксер. Голяма плоска тава се покрива с хартия за печене.
В купа се слагат студените белтъци, разбиват се до пяна и се прибавя на два пъти пудрата захар, като се разбива на силна скорост на миксера.
Добавя се и на два пъти кристалната захар, лим. сок и ванилията. Разбива се до сняг и лъскавина на белтъците. Шприцова се в тавата върху хартията за печене.
Пече се на 90 до 100 градуса за около 1 час. По време на печенето фурната не се отваря. Оставя се до пълното им изстиване във фурната.
Дали са готови целувките се проверява, ако лесно се отделят от хартията.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите шоколадови целувки, тези веган целувки или другите ни предложения за домашни целувки.
Коментари
Тъй като ми останаха два белтъка реших, че не е правилно да ги хвърлям и затова ги завъртях на целувки с орех по средата и посипах с какао за малко разнообразие, съответно качвам снимки. Две снимки са. Направих ги изключително бързо, само за 20 мин. На много места прочетох , че на някои наши колежки им е трудно да направят този приятен сладкиш и затова споделям начин най-вече на печене, вероятно там е по-сложното. Фурната се загрява точно на 200 градуса и сложете готовите шприцовани целувки да се печат и веднага изключете фурната и си легнете. На сутринта ще имате готова хрупкава целувка добавка към кафето ви. Това е.