Баница със спанак, сирене и точени кори

Лидия - ГериЛидия - ГериГотвач2571541
14/03/2016
"Сега ще си проличи кой е майстор - вкусна баница с ръчно точени кори "
Приготвяне80 мин.
Готвене60 мин.
Общо140 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 030
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - хладка
  • за Плънката
  • сирене - 250 г
  • спанак - около 1 кг
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто. Разделя се на топчета, които се оставят да втасат.

За плънката: Спанакът се измива, почиства и нарязва на дребно, след което се запържва до омекване в малко мазнина.

Разточват се корите и се слага от плънката със спанак, поръсват се с натрошено сирене и малко олио.

Пече се около 25 минути на 180 градуса на вентилатор.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Криси Черникова
И аз много обичам баницата с праз и сирене, но си признавам, че често прибягвам до готови кори от магазина, защото нямам време за точене.
0
0