Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се меси тестото.
Прибавя се бакпулверът с ванилията и се разбърква много добре.
В средата се прави кладенче, в което се изсипва домашното ябълково пюре, сиропът от фурми и олиото.
Замесва се тестото, като след като е готово, се прибавя настърганата на ситно ренде кората на един лимон, който преди настъргване е измит много добре.
Тестото се замесва с кората от лимона и се разделя на две части.
Двете части от тестото се разточват на две кори с дебелина 0.5 см.
Ореховите ядки се натрошават с чопър на средна големина.
Едната кора се намазва с домашното сладко без захар, поръсва се с орехови ядки и се навива на руло.
Другата кора се намазва първата кора със сладко и орехи, като се прибавят червени боровинки и тъмни стафиди, след което се навива на руло, като отгоре се нареждат плочките от черен шоколад.
Сладките рула се пекат в плитка тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна 50 мин на 180 °C.
След като се извадят от фурната, веган великденски рула се слагат върху решетка да изстинат.
Вижте още вкусни идеи за великденски рула, както и не пропускайте да видите най-полулярните десерти за Великден.