Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Веган Великденско руло

Веган Великденско руло

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7295k3k9
Веган Великденско руло
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Много вкусна и сполучлива рецепта за веган великденско руло - опитайте и без повод!"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 700 г бяло
  • домашно ябълково пюре - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. с ванилия
  • сироп от фурми - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
  • олио - 50 мл
  • лимон - 1 бр.
  • За плънката 1 вид
  • орехови ядки - 100 г
  • домашно сладко - 5 с.л. без захар
  • За плънката 2 вид
  • орехи - 100 г
  • домашно сладко без захар - 5 с.л.
  • червени боровинки - 3 с.л.
  • тъмна стафида - 3 с.л.
  • черен шоколад - на плочки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се меси тестото.

Прибавя се бакпулверът с ванилията и се разбърква много добре.

В средата се прави кладенче, в което се изсипва домашното ябълково пюре, сиропът от фурми и олиото.

Замесва се тестото, като след като е готово, се прибавя настърганата на ситно ренде кората на един лимон, който преди настъргване е измит много добре.

Тестото се замесва с кората от лимона и се разделя на две части.

Двете части от тестото се разточват на две кори с дебелина 0.5 см.

Ореховите ядки се натрошават с чопър на средна големина.

Едната кора се намазва с домашното сладко без захар, поръсва се с орехови ядки и се навива на руло.

Другата кора се намазва първата кора със сладко и орехи, като се прибавят червени боровинки и тъмни стафиди, след което се навива на руло, като отгоре се нареждат плочките от черен шоколад.

Сладките рула се пекат в плитка тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна 50 мин на 180 °C.

След като се извадят от фурната, веган великденски рула се слагат върху решетка да изстинат.

Вижте още вкусни идеи за великденски рула, както и не пропускайте да видите най-полулярните десерти за Великден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: