Начин на приготвяне
За да приготвите този нетрадиционен сладкиш за Великден, ще ви е необходима форма за печене, наподобяваща агънце, предварително намазнена и набрашнена.
Разбийте 1 цяло яйце и 5 жълтъка с ванилената захар, докато получете гладък хубав крем. Сипете яйчната смес към пресятото брашно и разбъркайте добре.
Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг с щипка сол. внимателно ги объркайте към брашното и яйцата. Сипете сместа във формата и сложете да се пече в предварително загрята фурна на около 180 градуса.
Печенето отнема около 25 минути или малко повече. Проверете готовността му с клечка. Щом е готов, изключете фурната, отворете вратата и оставете вътре за 10 минути преди да извадите.
Това е рецептата за традиционния немски сладкиш агънце Остерлам (Osterlamm), който се приготвя за Великден.
Коментари