Начин на приготвяне
Бутер тестото разделяме на 4 еднакви части. Надупчваме с вилица и печем върху хартия за печене.
Всяка изпечена платка разделяме наполовина. Оставяме да се охладят. През това време приготвяме крема за тортата. Слагам млякото на котлона с ванилията и половината захар.
Разбърквам яйцата, нишестето и брашното и 2 с.л. захар, ако е необходимо добавям малко мляко. Топлото мляко наливам при яйчената смес, разбърквам и връщам обратно на котлона докато се свари кремът.
Готовия крем охлаждам. Разбивам сметаната и добавям пудра захар накрая. Смесвам двата крема внимателно. От водата и сиропа варя захарен сироп.
Сглобяваме тортата: слагаме платка, с четка леко сиропираме, крем, платка, сироп, крем...... и така, докато подредим 6 платки.
От останалия крем измазваме тортата Наполеон отвън, а останалите две платки натрошаваме и облепяме тортата. Престоява 24 часа на хладно.
Коментари