Начин на приготвяне
Изрязрваме от листовете бутер тесто желаните форма и размер парчета и ги изпичаме на 200 градуса до златисто (най-добре върху хартия за печене).
Изрезките също се изпичат.
Така изпечените блатове се разделят през средата за получаване на 2 по-тънки блата.
1. Млякото се слага със захарта на котлона да заври.
2. Всички продукти се разбиват с миксер до хомогенна смес и се добавят към заврялото мляко при непрекъснато бъркане до получаване на гъст крем.
3. Маслото се разбива със захарта и се добавя към хубаво изстиналия крем. Разбива се с миксер.
4. Сметаната се разбива с ванилията до желаната гъстота и се прибавя към крема. Разбърква се с шпатула.
Така в желан поднос започваме да редуваме блатове с крем. От изрезките аз направих 5-ти блат. Цялата торта се покрива с останалия крем и се поръсва с настрошените изрезки.
Хубаво е да престои поне 4-5 часа в хладилника, за да стегне хубаво. Тъй тортата Наполеон е доста тежка и излизат повече по-малки парчета.
Добър апетит.
Коментари
Благодаря на хората за прекрасните рецепти !!!