Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с бутертесто и малини

Торта Наполеон с бутертесто и малини

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Торта Наполеон с бутертесто и малини
Снимка: Мария Симова
1 / 3
11/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Зарадвайте семейството си с тази страхотна торта за десерт днес"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова есенция - 1 ампула
  • брашно - 90 г
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 150 г
  • малини - 1 шепа за декориране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бутертестото изрежете 3 еднакви по големина правоъгълни кори.

Всяка кора, надупчете с вилица на повечко места и поставете върху лист хартия за печене.

Печете една по една в предварително нагрята на 220 °C фурна за около 10-15 минути до златисто кафяв загар.

Готовите изпечени кори оставете настрани да се охладят.

За крема Наполеон в купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата есенция. Прибавете пресятото брашно и разбъркайте. На тънка струя към тях прибавете част от прясното мляко и разбъркайте до еднородна смес.

В тенджера загрейте останалото прясно мляко и към него при непрекъснато бъркане на тънка струя прибавете яйчената смес. Варите до сгъстяване на крема.

В края прибавете нарязаното на кубчета масло и бъркате, докато напълно се разтвори и усвои от крема. Оставете крема за около 15 минути да се поохлади и започнете да сглобявате тортата Наполеон, като редувате кора и крем и завършвате с крем.

Поставете класическата торта в хладилник за 3 часа, след което извадете и оформете розички с шприц от крема, декорирайте с малини.

Така оформената торта Наполеон поставете в хладилник за най-малко 24 часа преди сервиране.

При сервиране поръсете с малко пудра захар торта Наполеон с бутертесто и малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: