Начин на приготвяне
От бутертестото изрежете 3 еднакви по големина правоъгълни кори.
Всяка кора, надупчете с вилица на повечко места и поставете върху лист хартия за печене.
Печете една по една в предварително нагрята на 220 °C фурна за около 10-15 минути до златисто кафяв загар.
Готовите изпечени кори оставете настрани да се охладят.
За крема Наполеон в купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата есенция. Прибавете пресятото брашно и разбъркайте. На тънка струя към тях прибавете част от прясното мляко и разбъркайте до еднородна смес.
В тенджера загрейте останалото прясно мляко и към него при непрекъснато бъркане на тънка струя прибавете яйчената смес. Варите до сгъстяване на крема.
В края прибавете нарязаното на кубчета масло и бъркате, докато напълно се разтвори и усвои от крема. Оставете крема за около 15 минути да се поохлади и започнете да сглобявате тортата Наполеон, като редувате кора и крем и завършвате с крем.
Поставете класическата торта в хладилник за 3 часа, след което извадете и оформете розички с шприц от крема, декорирайте с малини.
Така оформената торта Наполеон поставете в хладилник за най-малко 24 часа преди сервиране.
При сервиране поръсете с малко пудра захар торта Наполеон с бутертесто и малини.