Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Карпатка с бутер тесто

Торта Карпатка с бутер тесто

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5116k1k2k5
Торта Карпатка с бутер тесто
Снимка: Людмила
1 / 2
03/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Удивително е колко вкусна торта може да направите с крем и бутер тесто!"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 1 пакет
  • прясно мляко - 1 литър
  • царевично нишесте - 1 брой 60 г, ванилия
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 12 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка кора от бутер тесто разделих на две. Получиха се четири блата. Изпекох ги на 180 градуса. За около 15 мин. Наблюдение трябва, всичко зависи от вашата фурна.

Подготвих си крем за торта, като сварих прясното мляко и добавих захарта. Разбих яйцата с нишестето и добавих към тях малко от прясното мляко. Бъркам енергично.

След това постепенно добавям към яйчена смес цялото количество прясно мляко. Връщам всичко на котлона и варя при непрекъснато бъркане две минути.

Добавям бучка масло и бъркам до стопяването му! Отстранявам крема от котлона и започвам да сглобявам бутер тортата.

Подреждам блат, мажа с крем, до третия блат. Четвъртият го оставям за декорация. Цялата торта Карпатка с бутер тесто покривам с крем от всички страни!

Останалият блат натрошавам и у трохите покривам готовата торта.

Ако обичате торта Наполен, ще ви допадне и тази идея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: