Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с готово бутер тесто

Торта Наполеон с готово бутер тесто

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Торта Наполеон с готово бутер тесто
Снимка: Диляна
1 / 2
15/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Любим десерт с нов и оригинален прочит !"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 7 бр.
  • нишесте - 60 г ванилия
  • брашно - 60 г
  • ванилия - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч. (200 мл)
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото разделяме на 4 еднакви части. Надупчваме с вилица и печем върху хартия за печене.

Всяка изпечена платка разделяме наполовина. Оставяме да се охладят. През това време приготвяме крема за тортата. Слагам млякото на котлона с ванилията и половината захар.

Разбърквам яйцата, нишестето и брашното и 2 с.л. захар, ако е необходимо добавям малко мляко. Топлото мляко наливам при яйчената смес, разбърквам и връщам обратно на котлона докато се свари кремът.

Готовия крем охлаждам. Разбивам сметаната и добавям пудра захар накрая. Смесвам двата крема внимателно. От водата и сиропа варя захарен сироп.

Сглобяваме тортата: слагаме платка, с четка леко сиропираме, крем, платка, сироп, крем...... и така, докато подредим 6 платки.

От останалия крем измазваме тортата Наполеон отвън, а останалите две платки натрошаваме и облепяме тортата. Престоява 24 часа на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Изглежда много хубава на външен вид, сигурно е и вкусна. Заинтригува ме рецептата, тъй като до сега не съм правила торта с бутер кори. Преди време правих бутерки с домашен крем, предполагам, че е подобна на вкус.
15.03.2016 14:38
2
1
Покажи всички подкоментари