Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Уникалното пиле с тиквички Абуелос

Уникалното пиле с тиквички Абуелос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Уникалното пиле с тиквички Абуелос
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Днес сме ви приготвили една уникална рецепта към която няма да останете безразлични! Който е на пости или диета да не гледа"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 бр. бутчета или гърди
  • масло - 50 г краве
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - на прах
  • червен пипер - пушен
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • кайенски пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • тиквички - 3 бр.(около 300г)
  • лук - 1 глава, кромид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, ако използвате пилешки гърди, ги нарежете на половина, аз използвах бутчета и ги разполових на две.

В купа сложете месото и поръсете на вкус с черен пипер, кайенски и пушен червен пипер, посолете и сложете малко чесън на прах. Овкусете месото, като с ръце разбъркате и втриете подправките в месото.

В тиган сложете половината масло и една лъжица олио. Загрейте на котлона и сложете месото да се запържи до златисто. При готовност махнете от тигана и сложете останалото масло и лъжица олио.

Нарежете лука на дребно и го запържете в мазнината. Измийте и подсушете тиквичките, разполовете ги и нарежете на еднакви тънички парчета. Сложете ги при лука и запържете и тях.

Тиквичките се пържат за кратко, да останат леко хрупкави, аз обаче ги предпочитам златисти, затова запържих до златисто. Добавете парчетата месо и сложете брашното.

Разбъркайте и внимателно налейте от топлото мляко, като бъркате непрекъснато до получаване на плътен сос. Сипвайте мляко до желаната гъстота. От брашното ще започне да се сгъстява, затова количеството на млякото е ориентировъчно.

Нарежете скилидка чесън на ситно и я добавете. Оставете за още няколко минути, поръсете с малко черен пипер и лют пипер на люспи за разкош.

Махнете от котлона и поръсете с копър по желание. Пилето е подходящо да се поднесе с гарнитура от картофи или ориз.

Бележки: Рецептата е адаптирана от блога на Люси Евтимова. Пилето е разкошно на вкус, горещо ви го препоръчвам. В зависимост от месото, което ще ползвате, времето за пърженето му ще е повече или по-малко. Филето се сготвя по-бързо, на бутчетата им трябва повече време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Silvia Danailova
Silvia Danailova
Вече два пъти готвя тази рецепта за семейството си в рамките на един месец и стана една от нашите любими летни гозби. Много благодаря
25.06.2018 23:51
Pressy
Pressy
Страхотно изглеждат !
07.04.2016 13:30
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Много вкусно изглежда:)
16.03.2016 15:36
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Хубава рецепта !
16.03.2016 13:55
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Абуелос името на рецептата ли е или на самите тиквички? :) Извинявам се за глупавия въпрос :)
16.03.2016 13:42
1
1
Покажи всички подкоментари