Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват почистват двата края и нарязват на жулиени.
В тиган с незалепващо покритие се поставят 2 с.л. олио и нарязаните тиквички.
Подправят се с половината от подправките /джинджифил, сол, Тика масала, червен пипер, чесън нарязан на ситно, кориандър/.
Разбърква се добре, за да се смесят подправките с тиквичките. Накрая се прибавя и половината от доматеното пюре и готварската сметана. Всичко се оставя в тигана под капак за 10 минути, като се разбърква периодично.
Пилешките бутчета се обезкостяват, отстранява се кожата и се нарязват на хапки.
В друг тиган се поставя останалата мазнина, прибавя се пилешкото месо, да се запържи от всички страни, и се прибавят останалите подправки плюс кимион и захар, останалото доматено пюре и готварската сметана.
Всичко се разбърква периодично до сгъстяване на течността за около 10 минути.
В тенджера с вода се поставя оризът, подсолява се и се оставя да се свари под капак за 20 минути, свареният ориз се отцежда от водата.
В две чинии се разпределят порциите Тика масала с пиле и тиквички. Поставя се половината от ориза, половината от тиквичките и половината от пилето.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пиле с ориз или пиле с тиквички.