Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Тика масала с пиле и тиквички

Тика масала с пиле и тиквички

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5136k2k5
Тика масала с пиле и тиквички
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вечерята е от индийската кухня - Тика масала с пиле и тиквички"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 бутчета
  • тиквички - 2 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л. сух смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • тика масала - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
  • готварска сметана - 200 г
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • дългозърнест ориз - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват почистват двата края и нарязват на жулиени.

В тиган с незалепващо покритие се поставят 2 с.л. олио и нарязаните тиквички.

Подправят се с половината от подправките /джинджифил, сол, Тика масала, червен пипер, чесън нарязан на ситно, кориандър/.

Разбърква се добре, за да се смесят подправките с тиквичките. Накрая се прибавя и половината от доматеното пюре и готварската сметана. Всичко се оставя в тигана под капак за 10 минути, като се разбърква периодично.

Пилешките бутчета се обезкостяват, отстранява се кожата и се нарязват на хапки.

В друг тиган се поставя останалата мазнина, прибавя се пилешкото месо, да се запържи от всички страни, и се прибавят останалите подправки плюс кимион и захар, останалото доматено пюре и готварската сметана.

Всичко се разбърква периодично до сгъстяване на течността за около 10 минути.

В тенджера с вода се поставя оризът, подсолява се и се оставя да се свари под капак за 20 минути, свареният ориз се отцежда от водата.

В две чинии се разпределят порциите Тика масала с пиле и тиквички. Поставя се половината от ориза, половината от тиквичките и половината от пилето.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пиле с ориз или пиле с тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: