Начин на приготвяне
Срежете тиквичките на две по дължина, и ги издълбайте. Нарежете месото на кубчета и го запържете почти до готовност, добавете кромида нарязан на дребно и пържете още малко.
Добавете вътрешността на тиквичките нарязана на дребни на кубчета и оставете на котлона още 3-4 мин., добавете подправките.
Посолете леко тиквичките и ги напълнете с пилешката плънка, отгоре подредете доматите нарязани на тънки кръгчета и чушката нарязана на тънки шайби, налейте малко вода и мазнина в тавичката, печете около 30 мин.
В тиган загрейте сметаната и добавете топеното сирене и настъргания кашкавал, бъркайте докато сирената се разтопят и се получи гладък сос. Залейте тиквичките със соса, сложете по парче от мекото сирене върху всяка тиквичка и поръсете с настъргания кашкавал, запечете докато сирената се разтопят.