Пиле с вино и гъби

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Пиле с вино и гъби1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Наслада за сетивата!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр (1.2 - 1. 5 кг)
  • лук - 250 г арпаджик
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • гъби - 200 г
  • масло - 50 г
  • червено вино - 500 мл
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • мащерка
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на 8 части. Лукът се обелва и се оставя цял (по-големите глави се разрязват на две).

Чесънът се нарязва на ситно, а гъбите на едро. Всички продукти (без пилето) се запържват в маслото за 5 мин.

След като се извадят се слага месото и се изпържва от всички страни. Добавят се зеленчуците, мащерката, магданозът и дафиновият лист.

Изсипва се виното и се посолява на вкус. Слагаме да се задуши за 10 мин. След това доливаме с малко вода (около 100-200 мл) и задушаваме за още 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: