Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени зеленчуци с вино

Задушени зеленчуци с вино

Задушени зеленчуци с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • моркови - 5 бр.
  • тиквички 1 - 2 бр.
  • гъби - 100 г
  • бяло вино - 200 мл
  • кедрови ядки - 10 г
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • мащерка
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги разрежете на тънки ленти, а тиквичките на четвъртини с дебелина 4 см. Гъбите разрежете на осем.

Разбъркваме морковите с маслото, слагаме сол и черен пипер и мащерка, след това поливаме с виното. Покрийте в съд и задушете за 10 минути.

Добавете тиквичките, след 5 минути и гъбите. Ако е нужно, сложете и още подправки.

Когато всички продукти са омекнали, свалете капака, за да изври добре.

Към зеленчуците добавете кедровите ядки и всичко заедно запържете за още 5 минути.

Сервирайте с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Много вкусно!
08.01.2016 13:03