Начин на приготвяне
Първо пригответе блата. За целта пресейте брашното с бакпулвера, а отделно разбийте маслото със захарта до получаване на кремообразна консистенция.
Добавете едно по едно яйцата. Накрая се прибавят брашното и кокосовите стърготини. Полученото тесто се разпределя във форма за торта, която предварително е покрита с хартия за печене.
Печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна. За да приготвите соса, трябва да сложите всички продукти за него в тенджерка.
Бъркайте на котлона докато течността остане наполовина. Оставете соса да се охлади, като няколко пъти го разбърквате.
С охладения сос залейте блата, като поливате на части, за да може блатът да го поеме. След това отново поливайте и така, докато сиропирате блата.
Смесете всички продукти за шоколадовия крем и ги разтопете на водна баня. Разбърквайте непрекъснато до хомогенизиране на сместа.
Дръпнете от котлона и оставете да се охлади леко. Разпределете върху блата и украсете с кокосовите стърготини.
Коментари