Торта Наполеон с фини кори

МаринелкаМаринелка
Новак
87327
Торта Наполеон с фини кори
Снимка: Маринелка
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Малко по-различен вариант на любимата ни торта Наполеон - този път с кори за баница, но не по-малко вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г фини
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 15 с.л.
  • брашно - 10 с.л. с връх
  • ванилия - 4 бр. (лимонова кора)
  • масло - 100 г краве
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се накъсват и изпичат до златисто. През това време се приготвя кремът, като загряваме млякото със захарта на котлона и заделяме малко от млякото за брашното.

Когато млякото започне да завира, изливаме на тънка струйка размитото брашно с отделеното мляко, като бъркаме енергично крема до сгъстяване.

Оставяме го да се охлади настрана и слагаме маслото и ванилиите (лимоновата кора), като бъркаме до поемане на маслото (кремът не трябва де е горещ, когато слагаме маслото, защото така няма да стегне и ще се разтича).

Разбиваме сметаната и я смесваме постепенно с вече изстиналия крем. Кремът става пухкав. Започваме да сглобяваме тортата. В ринг с падащи стени застиламе хартия, отдолу слагаме пласт от изпечените кори, ред крем и така докато свършат корите и крема, оставяме да стегне в хладилник.

След това с помощта на нож прокарваме по краищата, ако има нужда да се отдели тортата. Украсяваме я по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виолета Димитрова
Виолета Димитрова
Благодаря за рецептата, получи се много вкусна. С радост я добавям в любими и ще я приготвя отново. Поздрави!
18.05.2023 16:09
Александра
Александра
Тортичката стана идеална. Много вкусно. Но малко натръшва, ако прекалиш. Всички вкъщи я харесаха. Стана почти като купешките наполеони.
27.12.2016 16:57
1