Начин на приготвяне
Разрязваме 6 чушки по дължина и ги почистваме от семките. Бланшираме ги за 4 минути в подсолена вода и отцеждаме. Останалите чушки нарязваме на парченца и пак бланшираме. Пюрираме ги.
Сваряваме юфката в подсолена вода, към която сме прибавили олиото. Отцеждаме я и я разбъркваме с нарязаните на кубчета кашкавал, бекона и зелените подправки. Пълним чушките със получената смес и ги подреждаме в тавичка.
Разбиваме яйцата с прясното мляко и с черния пипер и разпределяме върху юфката. Пюрето от чушки смесваме с бульона и изсипваме в тавичката, ако е останало от сместа с юфката прибавяме и нея.
Печем около 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Сервираме със зелена салата.