Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с юфка и бекон

Пълнени чушки с юфка и бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пълнени чушки с юфка и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. големи
  • юфка - 200 г
  • олио - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • бекон - 150 г
  • магданоз - 1 с.л.
  • копър - 1 с.л.
  • девесил - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • черен пипер
  • бульон - 250 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме 6 чушки по дължина и ги почистваме от семките. Бланшираме ги за 4 минути в подсолена вода и отцеждаме. Останалите чушки нарязваме на парченца и пак бланшираме. Пюрираме ги.

Сваряваме юфката в подсолена вода, към която сме прибавили олиото. Отцеждаме я и я разбъркваме с нарязаните на кубчета кашкавал, бекона и зелените подправки. Пълним чушките със получената смес и ги подреждаме в тавичка.

Разбиваме яйцата с прясното мляко и с черния пипер и разпределяме върху юфката. Пюрето от чушки смесваме с бульона и изсипваме в тавичката, ако е останало от сместа с юфката прибавяме и нея.

Печем около 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Сервираме със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: