Шоколадова торта със сърчица

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Шоколадова торта със сърчица
Снимка: NEVI
2 / 3
16/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8
"Има някаква магия в домашно приготвените торти, която ги прави неустоими И вие ли го усещате?"

Необходими Продукти

  • за блата
  • масло - 125 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 50 г
  • ванилия
  • прясно мляко - 100 мл
  • за крема
  • сметана - 200 мл сладка
  • шоколад - 100 г натурален
  • за украса
  • сметана - 300 мл сладка
  • шоколад - 100 г
  • сърчица - декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, какаото, бакпулвера, ванилията и солта и оставете настрани. Разбийте мекото масло със захарта до получаването на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте до еднородна смес.

Започнете да добавяте брашнената смес и млякото, като ги редувате. Тоест сипвате 1/3 брашно с 1/3 мляко и разбърквате. Така до изчерпване на количествата. Изсипете сместа в тортената форма с размер 23 см и подвижно дъно, предварително застлана с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Блатът е готов, когато забиете шишче в него и го извадите сухо. Извадете изпечения блат от формата и оставете да се охлади напълно, след което го срежете на два блата.

Разбийте сметаната на крем и прибавете нарязания на дребно шоколад. Сглобете тортата във формата, в която изпекохте блата, като сложите блат, намажeте с крем и завършите с блат. Приберете в хладилник за 30 минути.

Извадете от формата, като прокарате нож по ръба и тогава отворете формата. За украсата разбийте сметаната на крем и с половината намажете всички страни на тортата.

Направете розички с шприц по ръба на тортата с останалата сметана. Украсете страните с нарязания на дребно шоколад и поръсете сърчицата отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: