Начин на приготвяне
Пресейте брашното, какаото, бакпулвера, ванилията и солта и оставете настрани. Разбийте мекото масло със захарта до получаването на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте до еднородна смес.
Започнете да добавяте брашнената смес и млякото, като ги редувате. Тоест сипвате 1/3 брашно с 1/3 мляко и разбърквате. Така до изчерпване на количествата. Изсипете сместа в тортената форма с размер 23 см и подвижно дъно, предварително застлана с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Блатът е готов, когато забиете шишче в него и го извадите сухо. Извадете изпечения блат от формата и оставете да се охлади напълно, след което го срежете на два блата.
Разбийте сметаната на крем и прибавете нарязания на дребно шоколад. Сглобете тортата във формата, в която изпекохте блата, като сложите блат, намажeте с крем и завършите с блат. Приберете в хладилник за 30 минути.
Извадете от формата, като прокарате нож по ръба и тогава отворете формата. За украсата разбийте сметаната на крем и с половината намажете всички страни на тортата.
Направете розички с шприц по ръба на тортата с останалата сметана. Украсете страните с нарязания на дребно шоколад и поръсете сърчицата отгоре.