Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Бърза разядка с хляб и чеснов сос

Бърза разядка с хляб и чеснов сос

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Бърза разядка с хляб и чеснов сос
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Когато се събирате с приятели или просто гледате филм - бърза разядка с хляб за цялата компания"

Необходими Продукти

  • хляб - 4 - 5 филии
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион - черен
  • олио
  • За соса
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • чесън - на прах
  • копър - 1 к.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите хляб се нарязват по дължина на ленти около 0.5 см, след това се слагат в тава (показано е на снимките), поръсват се с подправките и на тънка струя се добавя малко олио.

Разбъркват се с ръце и се слагат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.

Веднъж-два пъти се разбъркват по време на печенето. Соса приготвяме, като смесим и разбъркаме хубаво всички съставки.

След като се готови, гризините могат да се консумират като поизстинат, като това колко ще са твърди и хрупкави зависи от това колко време ще ги печем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: